Student Interview: Sander, Data analyst

Knowledge base

Wie: Sander

Achtergrond: BSc Econometrie – Erasmus Rotterdam, BSc Kunstmatige Intelligente – Universiteit Utrecht

Bedrijf: Villari

Zou je iets over jezelf kunnen vertellen?

Ik ben opgegroeid in de buurt van Den Haag en na de middelbare school wist ik niet zo goed wat ik wilde studeren dus ben ik Econometrie in Rotterdam gaan doen. Die studie heb ik bijna afgerond, op één career skill punt na, zodat ik de bachelor Kunstmatige Intelligentie in Utrecht nog kon gaan doen. Ik ben erg geïnteresseerd in health en fitness en vind het leuk om mezelf daarin te verdiepen. Daarnaast voetbal ik en vind ik het ook leuk om te schaken. Misschien dat ik ooit nog aan toernooien mee wil doen. Schaken is de laatste tijd heel populair geworden, bij Econometrie deed niemand het en bij Kunstmatige Intelligentie doet eigenlijk iedereen het een beetje dus onderling spelen we ook tegen elkaar.

Zou je iets kunnen vertellen over waarom je had besloten graag een bijbaan naast je studie te willen doen en hoe je bij CodeHive terecht bent gekomen?

Ik had gewoon de standaard bijbaantjes gedaan zoals vakkenvuller en pizza bezorger. Dat was niet echt iets wat ik nog een keer wilde doen. Ik merkte tijdens Econometrie dat ik programmeren erg leuk vond dus ik dacht wie weet kan ik ergens een bijbaantje vinden waar ik een beetje kan programmeren of data analyse kan doen. Ik heb daar een aantal jaar naar gezocht en ook via een uitzendbureau, maar daar kwam ik vooral uit op klantenservice wat niet echt was wat ik zocht. In september kreeg ik via Instagram een advertentie van CodeHive dus besloot ik daar even te kijken. Ik zag toen eigenlijk alleen maar vacatures die bij mij pasten en aansloten op wat ik zocht. Ik heb toen gereageerd op een vacature in Delft voor ongeveer 12 uur per week en dat was Villari. Achteraf is het een perfect eerste baantje dat zorgt voor een uitdaging en erg leerzaam is.  

Hoe vind je het om te werken bij Villari?

Hartstikke leuk. Villari is een heel jong bedrijf. Als je allemaal een beetje dezelfde leeftijd bent, ben je een beetje met dezelfde dingen bezig en kun je ook over dezelfde dingen praten dus wat dat betreft is de sfeer altijd erg fijn. Daarnaast het werk zelf, je krijgt zeker genoeg uitdaging. Je moet af en toe wel flink werk verzetten, dat hoort er natuurlijk bij! Daarnaast kun je altijd aan je eigen project werken. Ook kun je met ze tweeën aan een idee werken en dat samen uitwerken. Dit is ook één van de dingen die ik heel erg leuk vond tijdens de studie.

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden/activiteiten binnen het bedrijf?

In oktober ben ik aangenomen voornamelijk voor data analyse. Hier richt ik me dan ook het meest op, data analyse en het verbeteren van verschillende scripts. Daarnaast doe ik nog kleine “side projects” waar mogelijk, dit is heel divers. Naarmate ik meer leer over het bedrijf is het idee dat ik in de toekomst ook aan andere dingen kan gaan werken, er zijn veel mogelijkheden. Daar kijk ik enorm naar uit.

Wat heb je geleerd dat je nooit tijdens je studie zou kunnen leren?

Ik heb geleerd dat je niet altijd een probleem heel wetenschappelijk hoeft op te lossen, maar dat het ook heel pragmatisch kan. Verder heb ik ook geleerd om onder tijdsdruk te werken. Ik kwam bijvoorbeeld net van mijn scriptie af en daarin moet je alle bronnen citeren en alles heel uitgebreid en precies opschrijven, maar dan kom je bij een bedrijf en zij willen eigenlijk nu een oplossing. Hierdoor leer je sneller en efficiënter te werken. Tijdens je studie leer je ook wel samenwerken, maar je leert het wel veel sneller op de werkvloer door samen te plannen en samen het werk te verdelen.

Wat vind je van de combinatie studeren/werken? Zou je het anderen aanraden?

Ja 100%. Het is heel erg leerzaam. Je verdient goed geld waardoor je ook nog kunt genieten naast het studeren . Het is een welkome afwisseling want als je alleen maar in de schoolbanken zit denk je soms waarom leer ik dit nou, maar als je gaat werken zie je dat die skills weldegelijk belangrijk zijn. Je blijft ook creatief omdat als je iets een keer gezien hebt denk je veel breder na over bepaalde onderwerpen.  

Hoe was jouw ervaring met CodeHive? En zou je CodeHive aanraden aan andere studenten en waarom?

De ervaring was heel positief. Er werd goed contact onderhouden en er werd snel contact gelegd tussen bedrijven en mij. Daarnaast is alles heel soepel verlopen. Ik werk nu nog steeds bij Villari en ben nog niet van plan om weg te gaan. Dus wat dat betreft zou ik CodeHive zeker aanraden.