Alles wat je moet weten over een werkstudent

Knowledge base

Ben je een student die zich afvraagt hoe je studie en werk perfect kunt combineren? Of ben je een werkgever op zoek naar flexibele en gemotiveerde krachten? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over een werkstudent. Wil je ontdekken hoe je een win-winsituatie kan creëren voor zowel studenten als werkgevers? Lees vooral verder.

een IT werkstudent aan het werk op kantoor

Een werkstudent houd simpel weg in een student die naast de universitaire- of HBO- voltijd studie een bijbaan heeft binnen diens vakgebied. Zo kan de student bijverdienen om het studentenleven te betalen terwijl er nuttige ervaring wordt opgedaan. Vaak werken werkstudenten z’n 8 tot 20 uur per week, naast hun studie. Naast dit voor de hand liggende voordeel zijn er nog veel meer voordelen van een werkstudent. Voor bedrijven kunnen deze hard werkende studenten ook een aanwinst zijn.

Voordelen van werkstudenten

Studenten die op zoek zijn naar een baan in hun vakgebied laten hun serieuze en gedreven kant zien. Ze nemen namelijk geen genoegen met een bijbaantje in de supermarkt en ze denken daadwerkelijk na over hun toekomst. Eigenschappen waar veel werknemers in deze krappe arbeidsmarkt naar zoeken. Bovendien brengen werkstudenten ook nieuwe inzichten met zich mee, met hun innovatieve blik ontstaat er gelijk een verfrissende energie. Het is voor bedrijven een aanwinst om werknemers te hebben die op de hoogte zijn van de nieuwste technieken, tools en laatste onderzoeken binnen hun vakgebied. Met een beetje geluk slaat dit enthousiastme over op de meer ervaren werknemers, zo leren zij ook weer wat nieuws!

Overleg tussen IT werkstudent en haar collega op kantoor

Kostenplaatje

Voor werkgevers wordt het aannemen van een werkstudent steeds populairder. Dit zie je terugkomen in de hoeveelheid vacatures voor werkstudenten. Aan beide zijdes is er een groot voordeel: een bijbaan als student in een supermarkt of horeca levert vaak niet erg veel op en is gebonden aan strikte tijden. Als werkstudent verdien je een gemiddeld salaris van €15 per uur (Glassdoor). Niet alleen verdien je beter, je bent daarnaast serieus bezig met je eigen CV opbouwen. En ook voor werkgevers is het aannemen van een werkstudent erg aantrekkelijk. Werkstudenten zijn een stuk voordeliger dan junior posities. Bovendien is er de mogelijkheid dat de student na de studie bij het bedrijf als werknemer aan de slag gaat, zo wordt er dan weer op wervingskosten en het inwerken bespaard.

Hoe vind ik een werkstudent?

Zowel voor het vinden van als het aanmelden als werkstudent ben je bij CodeHive aan het juiste adres. Wij verbinden werkgevers met universitair en HBO IT studenten. Onze talentenpool bestaat uit werkstudenten van alle vooraanstaande universiteiten en hogescholen in Nederland en telt meer dan 1000 IT talenten. Dankzij dit netwerk vinden wij binnen no-time een juiste match voor jouw bedrijf!

Graag helpen we je bij de zoektocht naar een geschikte IT werkstudent.