Van winactie tot succesvolle samenwerking: Het verhaal van BIKEBAZE en CodeHive

Knowledge base

Dries Dederen is met CodeHive in contact gekomen naar aanleiding van onze winactie in december 2023. We verlootten onder de aanmelders een CodeHiver die vier weken lang gratis ingezet zou worden bij de desbetreffende bedrijven. Dries, met zijn bedrijf BIKEBAZE, was de gelukkige winnaar. Wij zijn maar al te benieuwd naar hoe deze ervaring voor Dries was.

Kan je wat over je zelf vertellen?

Zeker, mijn naam is Dries Dederen. Sinds november 2022 ben ik bezig met mijn platform BIKEBAZE. Dit is een initiatief dat de hoeveelheid fietsdiefstal terug zal gaan dringen. Eigenlijk studeer ik ook nog, maar mijn focus ligt voornamelijk bij dit project.

Hoe is CodeHive op je pad gekomen?

In december was ik druk bezig met het ontwikkelen van het platform. In deze ontwikkeling waren er aantal dingen waar ik tegen aan liep, voornamelijk aan de technische kant. Als een niet-technisch persoon moest ik toch een manier vinden om het platform werkende te krijgen, dus begon ik er zelf maar aan.

Op LinkedIn scrolde ik wat en zag de win-actie van CodeHive voorbij komen. Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat ik zou winnen, dus ging ik verder met mijn dag. Na een tijdje dacht ik: “Waarom het eigenlijk niet gewoon proberen?” Dus ik zocht terug naar de post en vulde het formulier in, ik dacht we zien het wel. Een paar dagen later werd bekend gemaakt dat ik gewonnen had! Voor dat er een student aan mij gekoppeld werd, ben ik zelf verder gaan bouwen.

Kun je wat meer vertellen over de uitdagingen waarmee BIKEBAZE werd geconfronteerd en hoe CodeHive heeft geholpen deze aan te pakken?

De uitdaging was de connectie leggen tussen front-end en back-end door middel van automation programma’s zoals onder andere Zapier. Veel low-code en no-code tools eigenlijk. Het was niet een hele moeilijke opdracht, maar er was wel een technische mindset nodig om de verschillende tools samen te laten werken. Na het opzetten van een vacature ging eind januari student Marko verder met de verbinding te maken tussen front-end en back-end.

Zowel Marko als ik hadden met de specifieke programma’s nog geen ervaring. Gelukkig begreep Marko wel erg goed wat er gedaan moest worden dankzij zijn technische achtergrond.

Kan je wat meer vertellen over de samenwerking tussen jou en Marko?

Absoluut. Kort gezegd vertelde ik wat er moest gebeuren, wat Marko dan vertaalde in de stappen voor de automatie. Marko kon gelijk inbeelden welke stappen er gemaakt moesten worden tussen systeem en gebruiker en hoe de ‘journey’ vorm gegeven moest worden. Wat voor mij, als meer ‘business persoon’ 4 stappen leek, was in werkelijkheid voor een technisch persoon als Marko misschien wel 11 stappen.

Tijdens de samenwerking dacht Marko echt mee, dat had ik me niet beter kunnen inbeelden. Als ik bijvoorbeeld met iets aankwam dat ik wilde dat hij zou doen, dan kwam hij met iets anders omdat het beter was om het op die manier te doen.

 

Hoe was jouw ervaring met de samenwerking met CodeHive en specifiek met de student die aan jouw project werkte?

Super. Ik kan er niets op aanmerken. De communicatie was top en er werd snel geschakeld. Het enige wat iets meer tijd kostte was het vinden van de juiste student.

Op het werk van Marko kan ik ook niets op aanmerken, het was geweldig. Ook de communicatie met Marko was top. Bovendien vond hij het project zelf ook interessant, dus hij was gemotiveerd om mee te werken. Het maken van de keuze na de kennismaking gesprekken vond ik lastig. Achteraf gezien ben ik erg tevreden met mijn keuze en kan ik me niet inbeelden dat het beter had gekund.

Dat klinkt als een succesvolle samenwerking! Kun je ons vertellen over de volgende stappen voor BIKEBAZE?

Nu ben ik enorm hard aan het bootstrappen en de laatste dingen in orde aan het maken voor de lancering. We zullen eerst lanceren, omzet genereren, en dan het team aansterken via CodeHive. Als ik nu Marko, of een andere CodeHiver in dienst zou nemen is dat niet op de lange termijn. Daarom wil ik liever eerst geld binnen halen, en dan kom ik terug bij de jongens van CodeHive. En ook voor andere projecten zou ik in de toekomst zeker bij CodeHive aankloppen.

Het initiatief tegen fietsdiefstal, BIKEBAZE, is vanaf 20 maart 2024 live. Voor meer informatie kun je terecht op bikebaze.nl