Student Interview: Tim Huysse

Knowledge base

In onze Student Interviews maken we kennis met de talenten achter CodeHive. Deze keer praten we met Tim Huysse, een 25-jarige student Werktuigbouwkunde aan de TU Delft. Naast zijn studie werkt Tim via CodeHive aan een opdracht voor Hedgehog Applications, een in Arnhem gevestigde scale-up die de ChargeBooster heeft ontwikkeld. Een modulair batterij-snellaadplein voor beperkte netaansluitingen. ChargeBooster zorgt ervoor dat er altijd betaalbaar kan worden snelgeladen ondanks een overvol elektriciteitsnet.

Van studeren tot werken

Tim staat op het punt zijn bachelor Werktuigbouwkunde aan de TU Delft af te ronden. Deze technische studie bleek een perfecte match voor zijn liefde voor tekenen, ontwerpen en uitvinden. Al van jongs af aan was Tim gefascineerd door hoe dingen werken en in elkaar zitten. Hij hield van klussen met zijn ouders, bouwen met Lego en het maken van eigen ontwerpen. Uiteindelijk leidde deze passie hem naar de studie Werktuigbouwkunde, waar hij zijn talenten verder kon ontwikkelen.

Naast zijn studie is Tim een fervent roeier. Hij is al zes jaar lid van roeivereniging Proteus-Eretes in Delft, waar hij zowel wedstrijden roeit als actief is in diverse commissies. “Ik heb bijna elk jaar wel een seizoen aan wedstrijden meegedaan en zat in verschillende commissies, zoals de ontvangstweek en de keukencommissie,” vertelt Tim.

Tim werkt aan een bureau in het kantoor van CodeHive

Technisch Tekenaar voor Hedgehog Applications

Tim is via CodeHive in contact gekomen met Hedgehog Applications. Hier is hij met een opdracht bezig als Technisch Tekenaar. Het bedrijf richt zich op het ontwikkelen van containers met batterijopslag, die bedrijven in staat stellen elektrische voertuigen op te laden zonder dat ze grote aanpassingen aan hun netaansluiting hoeven te doen. Tim’s opdracht bestaat uit het maken van 3D-modellen van de containerinrichting, waarbij hij ervoor zorgt dat alle onderdelen naadloos op elkaar aansluiten.

“Het ontwerpen van deze 3D-modellen is echt mijn passie,” zegt Tim. “Ik maak realistische renders en technische tekeningen die gedeeld kunnen worden met klanten en producenten.” Zijn oog voor detail en perfectionisme komen goed van pas in deze rol, waar precisie en nauwkeurigheid cruciaal zijn.

Wat betreft het samenwerken met zijn collega’s is Tim erg tevreden: “We hebben heel goed contact binnen het team. Er zijn een aantal monteurs en die hebben meer kennis van hoe dingen in de werkelijkheid aansluiten. En ik, als ik soms ergens niet uitkom, kan dat ook gewoon aan hen vragen.” Daarnaast heeft Tim ook dagelijks contact met de andere werknemers die op kantoor werken.

Momenteel is Tim bezig met het werken aan een nieuwe versie van de ChargeBooster container. Deze is meer gericht op het sneller kunnen schakelen en componenten ook kunnen aanpassen naar verschillende configuraties en klanten. “Dit is best wel een groter project, want we moesten het vanaf 0 opbouwen. Ik denk dat het al het vetste is dat ik tot nu toe heb gedaan. Omdat het ook heel realistisch gaat worden, want de ChargeBoosrer containers zijn al verkocht aan klanten in de logistieke sector. Dus het moet er echt gaan komen,” deelt Tim met veel enthousiasme.

De toekomst van Tim

Tot slot vragen we Tim hoe hij zijn toekomst binnen het bedrijf voor zich ziet. “Ik heb het heel erg naar mijn zin daar. Dus ik denk dat ik nog wel langer voor het bedrijf zou willen werken. Ik ga zelf na de zomer ook afstuderen. Dus het hangt er een beetje van af hoe dat verder gaat. Maar ik denk niet dat ik weg ga bij Hedgehog Applications.”