Wat te doen na je werkstudent bijbaan bij CodeHive?

Knowledge base

Een studentenbijbaan bij CodeHive is een geweldige manier om ervaring op te doen in de IT industrie. Je leert werken in een professionele omgeving, je werkt aan echte projecten en je krijgt de kans om samen te werken met ervaren professionals.

Mogelijkheden

Er zijn dan ook veel mogelijkheden voor na je studentenbijbaan bij CodeHive. Je kunt ervoor kiezen om verder te studeren en een masterdiploma te halen. Je kunt ook aan de slag gaan in je eerste fulltimebaan bij een bedrijf of als freelancer. Dit zijn moeilijke keuzes en bij CodeHive helpen wij je graag om de mogelijkheden op een rijtje te zetten.

1. Verder Studeren

Als je een masterdiploma wilt halen, kun je kiezen voor een gespecialiseerde masteropleiding in softwareontwikkeling, data science, AI of een andere relevante IT studie. Er zijn veel verschillende masteropleidingen beschikbaar, dus je kunt kiezen voor een opleiding die past bij je interesses en ambities. Mocht het je tweede masteropleiding zijn, weet dan wel dat je de volle prijs voor het collegegeld moet betalen. Tenzij je een handige truc hebt toegepast, daarover kun je meer lezen in dit artikel.

2. Aan het werk

Als je wilt gaan werken, kun je solliciteren op openstaande vacatures van verscheidene bedrijven. Als je bij een bedrijf gaat werken, heb je de kans om deel uit te maken van een team en aan grote projecten te werken. Ook krijg je bij een bedrijf vaak veel begeleiding en wordt er veel in jou geïnvesteerd als persoon, zowel op soft and hard skills vak. Als je als freelancer gaat werken, heb je meer vrijheid en flexibiliteit, maar ook een stuk meer eigen verantwoordelijkheid. Je moet je eigen opdrachten vinden, deadlines opzetten en goed klant contact onderhouden. Freelancer zijn is niet voor iedereen weggelegd. Naast het gelijk beginnen aan een fulltime baan of jezelf inschrijven als freelancer is er ook nog de mogelijkheid om een traineeship te doen. Dit kan vaak bij grotere bedrijven of bij bedrijven zoals CodeHive.

3. Traineeships 

Naast studentenbijbanen biedt CodeHive ook traineeships aan voor recent afgestudeerden. Traineeships zijn een vorm van werkervaringsleerweg waarbij je de kans krijgt om in een professionele omgeving te werken en te leren van ervaren professionals. Traineeships duren meestal 1 á 2 jaar en bieden je de mogelijkheid om je vaardigheden en kennis te ontwikkelen in een specifieke sector of functie. Traineeships zijn de ideale manier om een eerste stap in jouw fulltime carrière te maken. CodeHive biedt ook traineeships aan voor recent afgestudeerden, en omdat wij nog een klein bedrijf zijn krijg je veel persoonlijke begeleiding en denken wij graag samen met jou over je opleidingstraject. Wil je meer leren over het CodeHive traineeship? Neem dan vooral een kijkje op de volgende pagina.

Tips

Hier zijn nog een paar tips om je kansen op succes na je werkstudentschap bij CodeHive te vergroten:

  • Bouw een sterke portfolio op. Zorg ervoor dat je een portfolio hebt met voorbeelden van je werk. Dit zal potentiële werkgevers of klanten laten zien wat je kunt.
  • Blijf leren. De softwareontwikkelingsindustrie verandert voortdurend, dus het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en technologieën.
  • Wees actief in de community. Doe mee aan online forums en evenementen om contact te maken met andere softwareontwikkelaars.

Conclusie

Een studentenbijbaan of traineeship bij CodeHive is een geweldige manier om je carrière in de softwareontwikkelingsindustrie te starten. Met hard werk en toewijding kun je een succesvolle IT professional worden.

Address

CodeHive B.V.
Noordplein 249
3035 EE Rotterdam

Call Us

+31 6 22 011 224

Email

contact@codehive.nl