Back-end developer inhuren?

De back-end van een webapplicatie werkt als het brein achter een website of app. De back-end draait op een server en communiceert vaak met een database waarin gegevens worden opgeslagen. Het gaat om het bouwen en onderhouden van de server, databases en de slimme logica die alles soepel laat draaien. Het ontvangt een verzoek, verwerkt deze en stuurt een antwoord terug. 


Op zoek naar een back-end developer of wil je meer informatie? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op. 

Rather read in English? Click here

Al meer dan 25+ bedrijven geholpen

Trusted by

Onze aanpak

Opdracht vormgeven

Eerst bepalen we samen een duidelijke scope van de opdracht en de eisen waaraan een kandidaat moet voldoen.

Engineers werven & selecteren

Op basis van de vacature gaan we op zoek naar geschikte kandidaten. Na een selectieproces, stellen we de kandidaten aan je voor.

Begin opdracht

Is het een match? Top! Dan kan je een CodeHive IT Talent inzetten met het oog op uiteindelijke indiensttreding bij jouw bedrijf.

Wat doet een back-end ontwikkelaar?

Back-end developers zijn de masterminds die ervoor zorgen dat gegevens goed worden verwerkt, opgeslagen en beheerd, allemaal zonder dat je het als gebruiker ziet. Ze zorgen voor beveiliging en gebruiken API’s om te zorgen dat de back-end met de front-end samenwerkt. Zo is er optimale communicatie wat zorgt voor de beste gebruikservaring. 🚀

Er zijn veel verschillende back-end frameworks die de developer kan -gebruiken. Op zoek naar een back-end developer of wil je meer informatie? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Back-end frameworks

C#

C# (uitgesproken als C sharp) is een vorm van low level programming. Dat betekent dat het erg dicht bij de eentjes en nulletjes staat waarmee een computer denkt. C# was dan ook een van de eerste programmeertalen. 

Lees meer over C#

 

Java

Java is een wereldwijde objectgeoriënteerde programmeertaal en softwareplatform, aanwezig op miljarden apparaten, variërend van laptops en telefoons tot medische apparatuur. De programmeertaal Java wordt in zowel front- als back-end ontwikkeling gebruikt.

Lees meer over Java

PHP

PHP, wat staat voor Hypertext Preprocessor, is een populaire server-side programmeertaal die voornamelijk wordt gebruikt voor het ontwikkelen van dynamische webpagina’s. In tegenstelling tot client-side talen zoals JavaScript, wordt PHP op de server uitgevoerd. 

Lees meer over PHP

Python

Python is inmiddels uitgegroeid tot een van de populairste programmeertalen. Het kan gebruikt worden van webontwikkeling, DevOps en cloud computing tot gameontwikkeling. Het is een krachtige programmeertaal die gebruikt wordt in de back-end en blinkt uit in leesbaarheid en eenvoudige syntaxis, waardoor ontwikkelaars snel en efficiënt kunnen werken.


Lees meer over Python 

Javascript

JavaScript is een veel gebruikte programmeertaal die onmisbaar is geworden in de wereld van webontwikkeling. Waar het inzetbaar is aan de front-end, is het dankzij Node.js ook mogelijk om een back-end systeem te bouwen. Dit maakt het mogelijk om een consistente programmeertaal te gebruiken over de gehele applicatiestack, van front-end tot back-end. 

Lees meer over Javascript

Node.js

Node.js is een open-source platform dat draait op de V8 JavaScript-engine van Google. Dankzij Node.Js kan Javascript gerund worden buiten de browser aan de back-end. 

Lees meer over Node.js

SQL

SQL (Structured Query Language) is een gespecialiseerde programmeertaal. Het is ontworpen om te communiceren met databases en wordt veelvuldig toegepast in het verkrijgen, bijwerken, en beheren van gegevens in een gestructureerde vorm. 

Lees meer over SQL 

Laat een back-end developer jouw team ondersteunen

Proud member of

Contact info

Nog vragen of weten wat CodeHive voor jouw organisatie kan betekenen? Neem via onderstaande gegevens contact met ons op. We helpen je graag verder!

    Contact