HTML

HTML, wat staat voor Hypertext Markup Language, vormt de ruggengraat van vrijwel elke webpagina op het internet, die je vervolgens kan bekijken op jouw browser. Het is een gestandaardiseerde opmaaktaal die wordt gebruikt om de structuur en inhoud van webdocumenten op te bouwen; het zijn als de bouwstenen waarop de rest van de webtechnologieën is gebaseerd. HTML is platformonafhankelijk en wordt ondersteund door alle moderne webbrowsers. Dit zorgt ervoor dat webpagina’s consistent worden weergegeven, ongeacht het gebruikte apparaat of de browser.

 

Wat doet een HTML-ontwikkelaar?

Een HTML-developer is verantwoordelijk voor het creëren en onderhouden van de structuur en inhoud van webpagina’s, waarvoor hij/zij gebruik maakt van HTML. Ze zorgen dat media toegevoegd kan worden, maken hyperlinks en bouwen een plek voor het toevoegen van formulieren waar gebruikers gegevens kunnen invoeren en verzenden. Zo kan de gebruiker alles goed invullen op de website. 

Het belangrijkste is dat ze problemen in de HTML code identificeren en oplossen, webpagina’s testen op verschillende browsers en apparaten en zorgen voor een consistente weergave. Zo kan de developer met een ander programma verder werken aan het ontwerp van de front-end, vaak met CSS. 

Onze aanpak

Opdracht vormgeven

Eerst bepalen we samen een duidelijke scope van de opdracht en de eisen waaraan een kandidaat moet voldoen.

Engineers werven & selecteren

Op basis van de vacature gaan we op zoek naar geschikte kandidaten. Na een selectieproces, stellen we de kandidaten aan je voor.

Begin opdracht

Is het een match? Top! Dan kan je een CodeHive IT Talent inzetten met het oog op uiteindelijke indiensttreding bij jouw bedrijf.

Een HTML developer inhuren of meer informatie?

Of je nu op zoek bent naar een student of een recentelijk afgestudeerde, wij helpen je bij het vinden van de juiste match voor jouw organisatie.

Trusted by

Veel gestelde vragen

Uiteraard niet. We stellen je voor aan een aantal kandidaten, maar je bent altijd vrij om zelf te bepalen of je het ziet zitten met een kandidaat.

Voor IT studenten van Nederlandse universiteiten, binnen 1-2 weken.

We snappen dat parttime software engineers niet zomaar even komen bijklussen, maar dat er wat initiële opstarttijd nodig is. Dan wil je niet dat een parttime engineer na enkele maanden alweer weg is. Daarom kijken we bij het selectieproces ook grondig wat de ambities en motivatie van de kandidaat zijn. Van de 50 IT Talenten die aan de slag gaan bij een Opdrachtgever, gaan er gemiddeld 39 Talenten in dienst, wat gelijk staat aan een percentage van 78%.

Een TU Delft engineer is gemiddeld tussen de 12 en 20 uur/week beschikbaar.